logo Silvarium tisk
Petra KVĚTOVÁ PŠENIČNÁ, moderátorka
Zvěřina má v české kuchyni silnou tradici a teď je nám ještě blíž. Lesy České republiky a Vojenské lesy a statky spustily projekt Z lesa na stůl, jde o přímý prodej zvěřiny koncovým zákazníkům. K dispozici jsou třeba divoká prasata nebo jelenovitá zvěř a podle Jana Sotony z Vojenských lesů jde v podstatě o stoprocentní biopotravinu.

Jan SOTONA, Vojenské lesy a statky ČR
Ty lokality, které spravujeme, jsou po desetiletí bez jakéhokoliv civilizačního ruchu, včetně intenzivního zemědělského hospodaření, to znamená včetně využití chemie /nesrozumitelné/ činnosti, takže jde o takzvaně naprosto čisté lokality, které jsou často chráněny jako chráněná území.

Petra KVĚTOVÁ PŠENIČNÁ, moderátorka
Prodávají se celé kusy zvěře v kůži, jsou jen vyvržené, vypláchnuté a zchlazené. Dostupnost zvěřiny je vždy závislá na době lovu jednotlivých druhů.

 

 

Psaní komentářů k článkům na serveru Silvarium.cz zůstává přístupné pro všechny čtenáře. Pro vkládání komentářů je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na Silvarium.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.

Poslední komentáře

Anketa

Měl by stát přispívat na ekosystémové funkce lesů?

Naši partneři

Lesy ČR VLS UHUL ČLS LOS DYAS.EU PEFC LESmedium.SK Lesnicko-dřevařská komora ČR Arcibiskupské lesy a statky Olomouc s.r.o. Agrární komora ČR Projekt LARIXUTOR

Naše další weby

Sociální sítě