Petra KVĚTOVÁ PŠENIČNÁ, moderátorka
Zvěřina má v české kuchyni silnou tradici a teď je nám ještě blíž. Lesy České republiky a Vojenské lesy a statky spustily projekt Z lesa na stůl, jde o přímý prodej zvěřiny koncovým zákazníkům. K dispozici jsou třeba divoká prasata nebo jelenovitá zvěř a podle Jana Sotony z Vojenských lesů jde v podstatě o stoprocentní biopotravinu.
Jan SOTONA, Vojenské lesy a statky ČR
Ty lokality, které spravujeme, jsou po desetiletí bez jakéhokoliv civilizačního ruchu, včetně intenzivního zemědělského hospodaření, to znamená včetně využití chemie /nesrozumitelné/ činnosti, takže jde o takzvaně naprosto čisté lokality, které jsou často chráněny jako chráněná území.
Petra KVĚTOVÁ PŠENIČNÁ, moderátorka
Prodávají se celé kusy zvěře v kůži, jsou jen vyvržené, vypláchnuté a zchlazené. Dostupnost zvěřiny je vždy závislá na době lovu jednotlivých druhů.
Zvěřina má v české kuchyni silnou tradici a teď je nám ještě blíž. Lesy České republiky a Vojenské lesy a statky spustily projekt Z lesa na stůl, jde o přímý prodej zvěřiny koncovým zákazníkům. K dispozici jsou třeba divoká prasata nebo jelenovitá zvěř a podle Jana Sotony z Vojenských lesů jde v podstatě o stoprocentní biopotravinu.
Jan SOTONA, Vojenské lesy a statky ČR
Ty lokality, které spravujeme, jsou po desetiletí bez jakéhokoliv civilizačního ruchu, včetně intenzivního zemědělského hospodaření, to znamená včetně využití chemie /nesrozumitelné/ činnosti, takže jde o takzvaně naprosto čisté lokality, které jsou často chráněny jako chráněná území.
Petra KVĚTOVÁ PŠENIČNÁ, moderátorka
Prodávají se celé kusy zvěře v kůži, jsou jen vyvržené, vypláchnuté a zchlazené. Dostupnost zvěřiny je vždy závislá na době lovu jednotlivých druhů.