logo Silvarium tisk

Jana Peroutková, moderátorka ČT
Češi jedí stále víc zvěřiny. Za dvě dekády se spotřeba ztrojnásobila. Od loňska zpracovávají a prodávají ulovená zvířata i státní lesy v Krušných horách a na jižní Moravě. V nových provozovnách teď začíná nejnáročnější období.

Jiří Vízner, redaktor ČT
Jelena na háku rozporcuje řezník během několika minut. Do židlochovické bourárny míří hlavně zvěř ulovená na jižní Moravě. Ročně tu pracovníci státních lesů zabalí na 60 tun masa.

Zbyněk Nečas, technik zpracovny zvěřiny, Lesy ČR
Z hlediska personálního obsazení a kapacit jsme na nějaké maximální úrovni. Je zajímavý, že jsme gulášový národ, většina lidí, co přijdou, tak z toho sortimentu se ptají na gulášový masa.

Celou reportáž najdete zde.

Psaní komentářů k článkům na serveru Silvarium.cz zůstává přístupné pro všechny čtenáře. Pro vkládání komentářů je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na Silvarium.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.

Anketa

Jak reagujete na neurčitý stav EUDR ke konci roku?

Poslední komentáře

Naši partneři

Lesy ČR VLS Národní lesnický institut ČLS LOS DYAS.EU PEFC LESmedium.SK Lesnicko-dřevařská komora ČR Arcibiskupské lesy a statky Olomouc s.r.o. Agrární komora ČR Projekt LARIXUTOR

Naše další weby

Sociální sítě