Zvěřina vyjde na 30 až 100 korun za kilogram, zvířata jsou nezpracovaná.
"Jelení svíčková, srnčí pečeně nebo kančí na švestkách. To vše si nyní mohou dopřát milovníci zvěřiny přímo z místních lesů. Lesy České republiky totiž začaly nabízet v rámci celostátního projektu Z lesa na stůl prodej zvěřiny. Lidé si předem objednané a zaplacené maso mohou následně vyzvednout v Rybništi.
Rumburská lesní správa nabízí v Rybništi zvířata ulovená v honitbě Studený vrch a tomu odpovídá také nabídka jednotlivých druhů. „To je honitba určená především na chov jelení zvěře. Největší poptávka je asi po divočákovi, na kterého jsou lidé naučení. V podmínkách naší Lužickohorské honitby se ale o jeho přemnožení mluvit nedá," řekl Tomáš Frinta z lesní správy Rumburk s tím, že se prodeje teprve rozbíhají a za dva týdny, kdy divočinu nabízí, měli přibližně deset objednávek.
Celý článek najdete zde.