Pandemie koronaviru na jaře tvrdě dopadla i na prodej zvěřiny, zejména kvůli uzavření restaurací. Ulovenou zvěř myslivci mnohdy neměli komu prodávat. Tím šla dolu i její cena. S uskladňováním přebytků a jejich prodejem pomůže nyní ministerstvo zemědělství – mysliveckým spolkům a lesníkům poskytne příspěvek na chladicí zařízení, aby mohli více rozjet prodej napřímo. Mohou dostat až 40 tisíc korun.
Například v Jihočeském kraji dostávají myslivci ve výkupně za kilogram kance jen kolem 20 korun. Také proto se lesníci a myslivci více zaměřili na její přímý prodej – tam může být cena za kilo o desítky korun vyšší. Zatím si své rozhodnutí pochvalují. Někde je o zvěřinu takový zájem, že na ni zákazníci musí i čekat. „Zájem veřejnosti předčil naše očekávání," hodnotí Jan Sotona, tiskový mluvčí Vojenských lesů ČR. Ty už v únoru spustily prodej na svých pobočkách a od srpna spolupracují s Lesy ČR na novém projektu Z lesa na stůl, který sdružuje síť 65 podnikových prodejen po Česku.
Celý článek najdete v Hospodářských novinách.