Na hřebenech Jeseníků roste již několik let pivovarský les, je dílem hanušovických pivovarníků ve spolupráci s lesní správou Loučná nad Desnou. Dnes má les více než 5 000 stromků a každý rok na podzim se dále rozšiřuje.
Je to právě 10 let, kdy vznikl projekt Holba Jeseníkům. Dobrou myšlenku následovala úspěšná realizace a dnes má les více než 5 000 stromků. A každý rok na podzim vyrážejí pivovarníci s krumpáči a motykami do hřebenových patrií Hrubého Jeseníku, aby ho dále rozšířili. Informaci čerpají olomouckenovinky.cz z tiskové zprávy Pivovaru Holba, a.s.
Většinou se sází smrky nebo buky a to ve velmi náročném terénu, který každoročně prověřuje zdatnost sazečů. A když se k tomu přidá krutý severák nebo dokonce sníh, je to zkouška chlapské odhodlanosti. Až na samé hřebeny Jeseníků, do lokality mezi Červenohorským sedlem a Vřesovou studánkou vyjeli pivovarníci i poslední říjnový den, aby do pracně vyhloubených jam vysadili na 250 malých smrčků, konkrétně smrk ztepilý.
O výsadbě nových porostů informuje značení na turistických stezkách, které připomíná zásluhu pivovaru a jeho zaměstnanců. „Po deseti letech už můžeme hovořit o dobře založené tradici, která přináší ovoce a to díky vzájemné spolupráci s Lesy ČR,“ vyjadřuje ředitel pivovaru Vladimír Zíka, který se pravidelně akce aktivně zúčastní.
Pivovary Litovel, Holba i Zubr mají zlato z Českého piva
Lesníci naopak oceňují nejen odhodlání pivovarníků, ale i vysokou ujímavost jimi sázených stromků. Ty nejstarší už mají více než metr a všechny potvrzují rčení „Komu se nelení, tomu se zelení“. „Společensky odpovědného přístupu zaměstnanců Pivovaru HOLBA si vážíme. Z původně jednorázové akce se stala tradice, kterou se daří úspěšně rozvíjet. Jde přitom o fyzicky náročnou práci vykonávanou za pomoci ručního nářadí – motyk či krumpáčů – v mnohdy komplikovaném, kamenitém a obtížně přístupném terénu. Leckdy též v těžkých klimatických podmínkách – za silného větru, deště či sněžení. Ocenění si zaslouží také zaměstnanci naší Lesní správy Loučná nad Desnou, kteří pravidelné výsadby organizačně zajišťují,“ říká ředitel Krajského ředitelství Lesů ČR Šumperk Tomáš Pospíšil.
Je to právě 10 let, kdy vznikl projekt Holba Jeseníkům. Dobrou myšlenku následovala úspěšná realizace a dnes má les více než 5 000 stromků. A každý rok na podzim vyrážejí pivovarníci s krumpáči a motykami do hřebenových patrií Hrubého Jeseníku, aby ho dále rozšířili. Informaci čerpají olomouckenovinky.cz z tiskové zprávy Pivovaru Holba, a.s.
Většinou se sází smrky nebo buky a to ve velmi náročném terénu, který každoročně prověřuje zdatnost sazečů. A když se k tomu přidá krutý severák nebo dokonce sníh, je to zkouška chlapské odhodlanosti. Až na samé hřebeny Jeseníků, do lokality mezi Červenohorským sedlem a Vřesovou studánkou vyjeli pivovarníci i poslední říjnový den, aby do pracně vyhloubených jam vysadili na 250 malých smrčků, konkrétně smrk ztepilý.
O výsadbě nových porostů informuje značení na turistických stezkách, které připomíná zásluhu pivovaru a jeho zaměstnanců. „Po deseti letech už můžeme hovořit o dobře založené tradici, která přináší ovoce a to díky vzájemné spolupráci s Lesy ČR,“ vyjadřuje ředitel pivovaru Vladimír Zíka, který se pravidelně akce aktivně zúčastní.
Pivovary Litovel, Holba i Zubr mají zlato z Českého piva
Lesníci naopak oceňují nejen odhodlání pivovarníků, ale i vysokou ujímavost jimi sázených stromků. Ty nejstarší už mají více než metr a všechny potvrzují rčení „Komu se nelení, tomu se zelení“. „Společensky odpovědného přístupu zaměstnanců Pivovaru HOLBA si vážíme. Z původně jednorázové akce se stala tradice, kterou se daří úspěšně rozvíjet. Jde přitom o fyzicky náročnou práci vykonávanou za pomoci ručního nářadí – motyk či krumpáčů – v mnohdy komplikovaném, kamenitém a obtížně přístupném terénu. Leckdy též v těžkých klimatických podmínkách – za silného větru, deště či sněžení. Ocenění si zaslouží také zaměstnanci naší Lesní správy Loučná nad Desnou, kteří pravidelné výsadby organizačně zajišťují,“ říká ředitel Krajského ředitelství Lesů ČR Šumperk Tomáš Pospíšil.