Je libo kančí nebo daňčí? Správci lesů chtějí lidem nabídnout široký sortiment ulovených zvířat.
STŘEDNÍ ČECHY Osmdesát kilo vepřového či hovězího proti pouhému kilogramu zvěřiny. Tolik za rok zkonzumuje průměrný Čech. Nelichotivou statistiku chtějí změnit správci lesů. Proto nyní spojily v kampani Z lesa na stůl za zdravější stravování síly státní a vojenské lesy. Chtějí proto prolomit některé předsudky, které mezi lidmi kolují.
„Že je maso ze zvěře ulovené ve volné přírodě nedostupné a drahé, je mýtus, který lesníci právě vyvracejí. Dodáme lidem na stůl maso v biokvalitě, s jasným původem a cenou srovnatelnou s produkcí masa hospodářských zvířat," upozorňuje generální ředitel Lesů České republiky (Lesy ČR) Josef Vojáček.
Kanci, srnci, ale také koroptve
Na budoucí zákazníky apelují heslem Zajeďte si pro zvěřinu k nám. Podrobné informace pak zájemci najdou na nově vytvořeném webu zlesanastul.cz. Tam vyplní objednávkový formulář a vyberou si nejbližší „prodejnu". Pomůže jim interaktivní mapa, kde si po rozkliknutí vybrané pobočky najdou rovněž telefon na kontaktní osobu, prodejní dobu i ceník masa.
Celý článek najdete v MF Dnes.