Je libo kančí či daňčí? Lesníci chtějí nabídnout široký sortiment ulovených zvířat.
STŘEDNÍ ČECHY / Osmdesát kilo vepřového či hovězího proti pouhému kilogramu zvěřiny. Tolik za rok zkonzumuje průměrný Čech. Nelichotivou statistiku chtějí změnit správci lesů. Proto nyní spojily v kampani Z lesa na stůl za zdravější stravování síly státní a vojenské lesy. Chtějí proto prolomit některé předsudky, které mezi lidmi kolují.
„Že je maso ze zvěře ulovené ve volné přírodě nedostupné a drahé, je mýtus, který lesníci právě vyvracejí. Dodáme lidem na stůl maso v biokvalitě, s jasným původem a cenou srovnatelnou s produkcí masa hospodářských zvířat," upozorňuje generální ředitel Lesů České republiky (Lesy ČR) Josef Vojáček. Na budoucí zákazníky apelují heslem Zajeďte si pro zvěřinu k nám. Podrobné informace pak zájemci najdou na nově vytvořeném webu zlesanastul. cz. Tam vyplní objednávkový formulář a vyberou si nejbližší „prodejnu". Pomůže jim interaktivní mapa, kde si po rozkliknutí vybrané pobočky najdou rovněž telefon na kontaktní osobu, prodejní dobu i ceník masa.
Celý článek najdete v týdeníku 5plus2.