Vytisknout stránku

Ředitelem lesního a vodního hospodářství Lesů ČR je Vladimír Krchov

Ředitelem lesního a vodního hospodářství státního podniku Lesy České republiky (LČR) se 7. 3. stal Vladimír Krchov. Dosud byl ředitelem Lesů hlavního města Prahy. Vladimíra Krchova jmenoval generální ředitel LČR Josef Vojáček. Krchov ve funkci vystřídal Pavla Indru. Na obdobné pozici v nejvyšším managementu Lesů ČR Vladimír Krchov již v minulosti dvakrát působil.

Pavel Indra vedl úsek lesního a vodního hospodářství od loňského 5. listopadu, kdy se stal součástí nového managementu generálního ředitele Vojáčka. Ten Lesy ČR řídí od loňského září. "Pavel Indra požádal o uvolnění z pozice na hradeckém ředitelství z rodinných důvodů. Přešel na volné místo krajského ředitele Lesů ČR v Šumperku," řekla Eva Jouklová. Krajské ředitelství Šumperk již Indra z pověření vedl.

Vladimír Krchov na hradeckém ředitelství LČR působil již v letech 1995 až 2004, kdy řídil odbor lesního hospodářství a ochrany přírody. Později byl lesním správcem v Rychnově nad Kněžnou. Členem nejvyššího managementu byl poprvé v letech 2006 až 2007, kdy zastával pozici výrobně technického ředitele. Tehdy byl členem týmu generálního ředitele Františka Koníčka. Funkci výrobně technického ředitele Krchov následně zastával v letech 2009 až 2012, kdy podnik vedl generální ředitel Svatopluk Sýkora. V mezidobí působil například na Ústavu pro hospodářskou úpravu lesů nebo v holdingu LESS.

Podle ČTK, red.

Líbil se vám článek?
(1 hlas)