Vytisknout stránku

Noví ředitelé oblastních ředitelství severní Čechy a severní Morava

Severočeské a severomoravské oblastní ředitelství Lesů České republiky povedou od 1. února noví manažeři. Na základě výběrového řízení a po vzájemné domluvě je jmenuje generální ředitel Lesů ČR Dalibor Šafařík. V Teplicích to bude Václav Bašta a v Ostravě Jiří Groda.

Oba devětačtyřicetiletí lesní inženýři absolvovali Mendelovu univerzitu v Brně.

Václav Bašta u podniku působí od roku 2002, a to nejprve ve středních Čechách, od roku 2020 pak v severních Čechách jako náměstek ředitele. Od loňského roku byl vedením tohoto oblastního ředitelství pověřený, nyní uspěl ve výběrovém řízení. „Na všech pozicích se osvědčil a má mou plnou důvěru při zastavení kalamity, která je v tomto regionu ještě aktuálním problémem,“ uvedl generální ředitel Šafařík.

Jiří Groda pracuje u Lesů ČR od roku 1994. Nejprve jako revírník a následně vítkovský lesní správce. Byl také dočasně pověřený vedením Lesů ČR a podnikového úseku vodního a lesního hospodářství. „Považuji ho za odborně zdatného a znalého regionálních poměrů, což je zejména v severomoravském regionu nezbytné. Oceňuji jeho letité zkušenosti v lesnickém provozu i managementu, zvládnutí kůrovcové kalamity a následné obnovy lesa,“ dodal Šafařík. Groda na postu vystřídá Alojze Riška, který bude nově v podniku působit jako seniorský interní auditor.

TZ LČR

Líbil se vám článek?
(0 hlasů)