Vytisknout stránku

Lesy ČR zveřejnily pravidla pro výběrová řízení na pronájem honiteb

Lesy ČR během letošního a příštího roku převedou až 25 procent honiteb do své režie. Zbývající honitby podnik nabídne do pronájmu ve výběrových řízeních. Pravidla pro jejich organizaci dnes Lesy ČR zveřejnily a 24. ledna seznámí veřejnost se seznamem soutěžených a režijních honiteb.

„Zásadní je pro nás stav lesa. Ten jsme vyhodnotili podle mnoha kritérií, jako je výše škod způsobených zvěří v honitbě za určité období, objem prostředků, které podnik v této honitbě investuje do ochrany lesa před zvěří, odrůstání kultur, ale i plnění plánu lovu, podíl přirozeně se obnovujících dřevin a další včetně těch, které sleduje a vyhodnocuje Ústav pro hospodářskou úpravu lesů. Výsledkem je bodová hodnota, podle níž jsme se rozhodli pro ponechání honitby v naší režii nebo novou soutěž na nájemce honitby,“ uvedl Dalibor Šafařík, generální ředitel Lesů ČR. 

U dvou třetin honiteb letos končí nájemní smlouva a další v příštím roce. První kolo výběrových řízení začne 13. února.

Předchází mu dnešní zveřejnění pravidel výběrových řízení a opakované upozornění současných nájemců i nových zájemců o honitby na nutnou registraci v elektronickém nástroji EVEZA. Ten slouží jako profil zadavatele zakázek i nástroj pro povinnou elektronickou komunikaci při výběrových řízeních. Na webu Lesů ČR se všichni dočtou, jak s ním pracovat, a jak jeho prostřednictvím podat nabídku.

 

Bude podle vašeho názoru Petr Kříž úspěšným ředitelem, kterému se podaří snížit napětí mezi Správou NPČS a místními samosprávami a občany?

Pravidla výběrového řízení na pronájem honiteb

Lesy ČR spravují 968 honiteb. 

Líbil se vám článek?
(0 hlasů)