Vytisknout stránku

Extrémně efektivní stroj nejen do probírek, to je PONSSE Cobra

Harvestor PONSSE Cobra se v České republice prakticky představil a využil k tomu prostředí školního polesí ČLA Trutnov. Na předváděcí akci dorazili také zaměstnanci společnosti Ponsse a zástupci vedení, mj. předseda představenstva Jarmo Vidgren či produktový manažer pro harvestory Jan Kauhanen. Nechyběl ani operátor Hanu Vauhkonen, který se postaral o praktické ukázky harvestoru Cobra celkem ve třech blocích ve 30letém porostu a který se může pochlubit sedminásobným, po sobě jdoucím vítězstvím v šampionátu práce na harvestorech a vyvážečkách. Předváděcí akcí provázel Jakub Hacura, ředitel společnosti Ponsse Czech.

„Z hlediska Ponsse je Cobra představena jako probírkový stroj, nekonkuruje řadě Scorpion ani řadě Beaver. Jedná se o samostatnou kategorii, velikostí konstrukce je Cobra shodná s modelem Ergo s tím rozdílem, že Cobra má jedno pracovní čerpadlo s obsahem 210 cm3 a nemá rozvodovku čerpadel. Dalším podstatným rozdílem je nižší hmotnost, cca o 600 kg. Nejdůležitějším rozdílem je oproti modelu Ergo nižší spotřeba, a to o 15–25 %,“ vyjmenoval hlavní benefity ředitel Ponsse Czech Jakub Hacura.

Osmikolový účinný stroj pro různé podmínky

PONSSE Cobra je všestranný a efektivní harvestor do nejrůznějších podmínek. Osmikolový stroj PONSSE Cobra představuje díky své všestrannosti a svým funkčním vlastnostem doplnění skupiny lesních strojů. Současně je Cobra smysluplnou volbou pro každého uživatele, který potřebuje stroj pro všechny druhy těžby.

Čistější a účinnější motor

Harvestor PONSSE Cobra pohání výkonný šestiválcový motor. Pro evropský trh jsou ve strojích použity motory Mercedes-Benz s vyšším výkonem a vyšším točivým momentem (210 kW/1 200 Nm).

Optimalizace pracovního prostředí

Ergonomie a uživatelská přívětivost z velké části ovlivňují produktivitu práce. Kabina nabízí nejergonomičtější ovládací prvky na trhu a stejně tak vynikající výhled, tedy faktory, kterými jsou lesní stroje PONSSE známé. Nepřehlédnutelné jsou velkoryse navržené úložné prostory, které nejen zvyšují obsluze stroje komfort, ale také skýtají dostatečnou bezpečnost.

Zjednodušení údržby

Díky lepšímu umístění servisních bodů, osvětlení a přístupových ploch dochází k podstatnému zjednodušení údržby. Servisní intervaly stanovené výrobcem jsou prodlouženy díky vysoce jakostním komponentům originálních náhradních dílů.

Jeřáby a hlavice

Cobru můžete osadit hydraulickým teleskopickým jeřábem C5 nebo C44+ a díky konstrukci rámu a hydraulického jeřábu umožňuje dosah až 11 m, a to i s většími hlavicemi.

PONSSE Boost/Save

Cílem společnosti Ponsse je vyrábět a dodávat na trh neproduktivnější a nejúspornější lesní techniku. To je operační systém Boost/Save. Boost/Save také zahrnuje promyšlený vývoj produktů, pečlivé školení, komplexní údržbu, originální náhradní díly a nejmodernější informační systémy v oboru.

Ponsse Czech s.r.o.

Líbil se vám článek?
(0 hlasů)