Vytisknout stránku

Do výběrového řízení na šéfa Lesů ČR se přihlásilo 21 zájemců

Do výběrového řízení na generálního ředitele státního podniku Lesy ČR se přihlásilo 21 zájemců. Na twitteru to uvedl ministr zemědělství Zdeněk Nekula (KDU-ČSL). Výběrové řízení má na starosti pražská personální agentura Constellation. Ministerstvo ji oslovilo poté, co Nekula do čela podniku nevybral žádného ze dvou kandidátů, které mu doporučila ministerstvem sestavená výběrová komise. 

„Jsem rád, že transparentní výběrové řízení zaujalo, číslo mne příjemně překvapilo,“ napsal Nekula. Podle dřívějších informací médií generálního ředitele podniku nevybral mezi bývalým generálním ředitelem Lesů ČR Danielem Szórádem a Václavem Lidickým, který na ministerstvu působí jako ředitel odboru a byl v minulosti výrobně-technickým ředitelem Lesů ČR.

Čtete také: S výběrem šéfa Lesů ČR pomůže za půl milionu korun personální agentura

Kandidáti projdou několika koly výběru, čekají je pohovory nebo testování u odborníků na manažerskou psychologii. Výběrovou komisi tvoří zástupci ministerstva, akademické sféry, manažeři se zkušenostmi z řízení velkých společností a psychologové. Ve finále by měli mluvit se zhruba třemi až pěti kandidáty a sestaví pořadí, které pak v první polovině čtvrtého čtvrtletí předají ministerstvu zemědělství.

Do prvního kola výběrového řízení se počátkem letoška přihlásilo pět zájemců o vedení Lesů ČR. Po nezdaru ministerstvo uvedlo, že vyhlásí nové výběrové řízení. Podnik zatím dál vede Jiří Groda z Lesní správy Vítkov na Opavsku. Řízením podniku byl pověřen loni v prosinci poté, co Marián Jurečka (KDU-ČSL), který ministerstvo zemědělství dočasně vedl, odvolal posledního šéfa firmy Josefa Vojáčka.

ČTK

Líbil se vám článek?
(0 hlasů)