Vytisknout stránku

Sbírka „Pomoc lesům a lesníkům Ukrajiny“, lesníci pomáhají lesníkům

Veřejná humanitární sbírka „Pomoc lesům a lesníkům Ukrajiny" vznikla jako reakce na válečný konflikt na Ukrajině a informace o dopadech ruské agrese na ukrajinské lesníky a lesnictví. V rámci diskuzí českých lesníků o možnostech efektivní pomoci vznikla sbírka zaměřená na pomoc ukrajinským kolegům s udržením a obnovou péče o lesní ekosystémy Ukrajiny.

Hlavním účelem sbírky bude obnovení inventarizace a hospodářské úpravy lesů na Ukrajině, ale pomoc může směřovat i na další lesnické vybavení. Administrátorem podpory na Ukrajině bude Agentura státních lesních zdrojů Ukrajiny, která spravuje 73 % tamějších lesů.

Veřejná sbírka byla 18. května 2022 schválena Krajským úřadem Středočeského kraje a povolena Ministerstvem zahraničních věcí ČR. Organizátorem sbírky je Lesnická práce, s.r.o. Webové stránky sbírky naleznete na www.pomoclesum.cz a číslo transparentního účtu pro finanční pomoc je 2402189167 / 2010


Vybombardovaná budova Ústavu státního lesního hospodářského plánování v Irpini.

Finanční pomoc

Klíčovou součástí pomoci je finanční sbírka, jejíž výtěžek bude převeden na obnovu fungování Ústavu státního lesního hospodářského plánování (Ukrderzhlisproekt), případně poslouží k nákupu poptávaného vybavení a k další pomoci ukrajinským lesům a lesníkům. Transparentní účet u FIO banky: 2402189167 / 2010

Materiální pomoc
Součástí sbírky je také materiální pomoc, primárně zaměřená na obnovu provozu inventarizace a taxace na Ukrajině. Zájem ze strany ukrajinských lesníků je o pomůcky, zařízení pro taxaci a případně kancelářské vybavení a techniku. Vhledem k tomu že ukrajinský Ústav státního lesního hospodářského plánování byl téměř kompletně zničen, pomůže k obnově chodu i běžná kancelářská a výpočetní technika (funkční notebooky, tablety, tiskárny a multifunkční zařízení). V rámci pomoci je možné poskytnout i další lesnické vybavení.

Adresa sběrného místa: Lesnická práce, s.r.o., náměstí Smiřických 1, 281 63 Kostelec nad Černými lesy
Materiální dary lze předat osobně nebo zaslat na výše uvedenou adresu (zásilku viditelně označit názvem sbírky)

 

Líbil se vám článek?
(1 hlas)