Vytisknout stránku

Lesy ČR mají správního a obchodního ředitele

Dva ze čtyř postů v top managementu Lesů ČR jsou od 1. dubna obsazené. Správním ředitelem byl na základě výsledků výběrového řízení, kterého se zúčastnilo 29 uchazečů, jmenován Igor Kalix, obchodním ředitelem Radovan Srba.

Igor Kalix (vlevo) a Radovan Srba (vpravo) Igor Kalix (vlevo) a Radovan Srba (vpravo)
  • Správní ředitel Igor Kalix spojil svůj profesní život s Kyjovem – jako tajemník městského úřadu, vedoucí technických služeb nebo ředitel tamější nemocnice.
  • Obchodní ředitel Radovan Srba působil v soukromé společnosti jako vedoucí projektu spojeného s plánováním těžby a prodejem dřeva. Věnoval se i poradenství v lesnictví.

V podniku působili na stejných pozicích v letech 2014 až 2018.

„Dva zbývající ředitele jmenuji, až to bude možné s ohledem na jejich stávající pracovní závazky,“ řekl Jiří Groda pověřený vedením podniku od 23. prosince 2021.

Ekonomický úsek tedy zatím povede Jaroslav Peštuka, vedoucí odboru daní a účetnictví. Ředitelem lesního a vodního hospodářství byl pověřen Ivan Klik, lesní správce ze západočeského Stříbra, který v podniku dříve působil jako jeden z krajských ředitelů.

TZ Lesů ČR

O výběru tří úsekových ředitelů informovala 29. března ČT: Do vedení Lesů ČR se podle České televize vrátí tři manažeři z týmu bývalého ředitele Szóráda

 

 

Líbil se vám článek?
(0 hlasů)