Vytisknout stránku

Ubytování a práci ukrajinským uprchlíkům i finanční humanitární pomoc poskytnou Lesy České republiky

Zatím sto ukrajinských uprchlíků ubytují Lesy České republiky v rekreačních zařízeních a inspekčních pokojích ve všech regionech. Podnik jim nabídne práci v lesích, zaškolí je a poskytne pracovní oblečení i vybavení. Lesy ČR také darují organizaci Člověk v tísni jeden a půl milionu korun na humanitární pomoc.

Foto: Pixabay Foto: Pixabay
„Můžeme okamžitě ubytovat stovku Ukrajinců. Nabízíme jim sezónní práci v oblasti ochrany lesa. Pomohou podle svých schopností," řekl Jiří Groda pověřený vedením Lesů České republiky. Podnik hledá i další možnosti ubytování potřebných s tím, že pracovní nabídka platí pro všechny ukrajinské uprchlíky s povolením úřadu práce.

Dozorčí rada Lesů ČR také schválila finanční dar na poskytnutí humanitární pomoci Ukrajině ve výši 1,5 milionu korun. „Každý by měl v této situaci pomoci, jak může. Není to povinnost, ale solidarita a humanitární odpovědnost. K té se hlásíme,“ dodal za Lesy České republiky Groda a vyzval k materiální či finanční pomoci i zaměstnance podniku.



Kontaktní e-mail pro ubytování – Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript..

Kontaktními osobami pro zaměstnávání ukrajinských uprchlíků jsou lesní správci Lesní správy | Lesy České republiky, s. p. (lesycr.cz) a na lesních závodech ekonomičtí náměstci Lesní závody | Lesy České republiky, s. p. (lesycr.cz).

Na přípravě veškeré pomoci lidem prchajícím před válkou podnik spolupracuje s ministerstvy zemědělství i vnitra.

TZ LČR

Líbil se vám článek?
(0 hlasů)