Vytisknout stránku

VIDEOREPORTÁŽ: Den za obnovu lesa

V sobotu 16. října měli zájemci z řad veřejnosti možnost se na 13 místech České republiky zapojit do největší celostátní zalesňovací akce. Druhý ročník Dne za obnovu lesa, pořádaný státním podnikem Lesy ČR, nabídl lidem možnost vyzkoušet si práci v lese, zeptat se na otázky týkající se zdravotního stavu našich lesů a způsobů jejich obnovy a především prožít den přírodě, nejlépe v rodinném kruhu.

Mimo možnosti zkusit si vysadit sazenice převážně listnatých dřevin, byla pro návštěvníky připravena řada doprovodných vzdělávacích i zábavních aktivit zaměřených na lesnictví. Letošní ročník se nesl ve znamení rodin, což potvrdil i generální ředitel Lesů ČR Josef Vojáček: „Podtitul akce – Den, který nás spojí, se stoprocentně naplnil, a to mě moc těší. Za úspěch považuji i to, že lidé znovu projevili zájem o naše lesy a ujistili se, že v celé zemi pokračujeme v obnově porostů, včetně lesních cest.“

Jak takový Den za obnovu lesa – konkrétně na polesí Komorní Hrádek u Konopiště vypadal, se můžete podívat v následujícím videu:


{phocagallery view=category|categoryid=40|limitstart=0|limitcount=0}

Líbil se vám článek?
(0 hlasů)