Vytisknout stránku

Ministerstvo zemědělství podpoří krajinu a zemědělce 1,2 miliardy korun, nejvíce poskytne na lesní cesty a výsadbu stromků na holinách

Ministerstvo zemědělství připravilo 13. kolo Programu rozvoje venkova (PRV), které je zaměřené na zlepšení stavu lesů, vzdělávání a podporu zemědělců. Zájemci mohou ve 13. kole příjmu žádostí získat celkem 1,2 miliardy korun. Pravidla pro udělení dotací podepsal ministr zemědělství Miroslav Toman.


Ve 13. kole příjmu žádostí z PRV 2014–2020 podpoří Ministerstvo zemědělství (MZe) rekonstrukce a výstavbu cest v lesích. Přispěje také lesníkům na obnovu lesních porostů. Tato operace je zaměřená na zalesnění holin po kalamitách způsobených větrem nebo suchem. O příspěvek z operace Investice do nezemědělských činností mohou zase požádat zemědělci, kteří chtějí rozšířit své podnikání například o zpracování dřeva či potravinářskou a textilní výrobu. Dotace slouží posílení ekonomického potenciálu venkova.

Část 13. kola PRV je zaměřená na rozšiřování znalostí prostřednictvím vzdělávacích a informačních akcí. Na nich mohou zemědělské neziskové organizace ostatní subjekty poskytovat zájemcům aktuální informace například o ekologickém zemědělství nebo správné výrobní praxi.

Žádost o dotaci bude možné podat prostřednictví Portálu farmáře od 5. do 26. října 2021. Konečná částka na konkrétní schválený projekt bude upravena podle stavu finančního plánu, aktuálního kurzového přepočtu nebo navýšena o případné nevyčerpané prostředky z předchozích kol příjmu žádostí.

Úplné znění Pravidel je k dispozici v elektronické podobě na internetové adrese Ministerstva zemědělství www.eagri.cz/prv (subportál Dotace - Program rozvoje venkova na období 2014–2020 a příslušné opatření/operace) a rovněž na stránkách Státního zemědělského intervenčního fondu www.szif.cz v sekci Program rozvoje venkova 2014–2020.

Hlavní změny pravidel pro 13. kolo

Obecné podmínky pro 13. kolo příjmu žádostí – čistopis

TZ MZe

 

Líbil se vám článek?
(0 hlasů)