Vytisknout stránku

V čele Arcibiskupských lesů a statků Olomouc stanul Arnošt Buček

Novým jednatelem společnosti Arcibiskupské lesy a statky Olomouc byl zvolen Arnošt Buček, dosavadní ředitel výrobního úseku společnosti. Ve funkci tak nahradí Petra Skočdopole, který náhle zemřel v neděli 13. června ve věku nedožitých 50 let.

Ing. Arnošt Buček se narodil 17. prosince 1986 do rodiny lesníků. Po základní škole absolvoval Střední lesnickou školu v Hranicích a dále pokračoval na Lesnickou fakultu Mendelovy univerzity v Brně. Ještě v době studia v roce 2007 nastoupil do Obory Radějov, kde se vypracoval na pozici správce obory. Od roku 2009 do roku 2015 zároveň vykonával pozici předsedy představenstva společnosti Leoš Novotný, a.s. V roce 2015 nastoupil do společnosti Arcibiskupské lesy a statky Olomouc s.r.o. na pozici referenta pro myslivost a ochranu lesa, později byl jmenován výrobním ředitelem společnosti a tuto pozici vykonával až doposud.

„Momentálně se potýkáme s dozvuky kůrovcové kalamity, našim úkolem je proto definitivně se s kalamitou vypořádat a pokračovat v řádné správě svěřeného majetku. Rád bych se zaměřil také na zvyšování kvalifikace zaměstnanců, neustálé zlepšování pracovních podmínek a umožnění pracovního růstu, protože největším bohatstvím firmy jsou její dobří zaměstnanci,“ přiblížil stručně svou vizi fungování společnosti nový jednatel.

Arnošt Buček je ženatý, má dvě děti a mezi jeho koníčky patří myslivost, četba, cestování a turistika.

Čtěte také: Zemřel jednatel Arcibiskupských lesů a statků Olomouc Ing. Petr Skočdopole

Podle TZ ALSOL

Líbil se vám článek?
(0 hlasů)