Vytisknout stránku

VLS spustily poptávkový systém na lesnické práce do roku 2024

Vojenské lesy a statky ČR spustily poptávku na lesnické služby v rámci čtyř tzv. dynamických nákupních systémů. V rámci systému, který je otevřen jak živnostníkům, tak i firmám, bude státní podnik poptávat služby v oblasti výroby dříví (těžby, manipulace, přibližování) jak standardní, tak harvestorovou technologií, dále pak v oblasti přepravy dříví a také v pěstební činnosti a to do konce roku 2024.

Provoz DNS je realizován podle zákona č. 134/2016 Sb. „o zadávání veřejných zakázek". Pro účast ve veřejných zakázkách zadávaných v těchto DNS je nezbytné nejprve prokázat kvalifikaci v žádosti o účast. Prokázání kvalifikace do DNS je možné kdykoliv v době platnosti DNS.

„Veřejné zakázky, takzvané minitendry, které v těchto dynamických nákupních systémech budeme vypisovat, budou svým charakterem a rozsahem vhodné jak pro OSVČ, tak pro právnické osoby. Z hlediska dodavatelů jde o příležitost, která je otevřená malým firmám z regionů a místním živnostníkům. Pro nás je to pak způsob, jak si zajistit široké spektrum dodavatelů, jejichž služby můžeme dynamicky využívat podle aktuální potřeby," vysvětlil výrobní náměstek VLS Ondřej Vybíral.

Oproti roku 2020 plánují Vojenské lesy letos rozšířit poptávku služeb také o zajištění některých pěstební činností v podnikových lesních školkách. Informace k jednotlivým dynamickým nákupním systémům najdou zájemci na profilu zadavatele v elektronickém nástroji EVEZA:

Pro podávání žádostí o účast (prokázání kvalifikace) musí být dodavatel bezúplatně zaregistrován na profilu zadavatele EVEZA (www.eveza.cz). Pokud dodavatel již dříve tuto registraci v elektronickém nástroji EVEZA s ověřením autenticity provedl (a to např. i ve vztahu k jiným zadavatelům) nemusí se již registrovat.

Vojenské lesy a statky ČR spravují 126 tisíc hektarů lesních pozemků, které se rozkládají především v šesti současných i bývalých vojenských újezdech. V Česku hospodaří státní podnik v boletickém výcvikovém prostoru na Šumavě, v Doupovských horách na Karlovarsku, v chráněné krajinné oblasti Brdy na hranicích Středočeského a Plzeňského kraje i v severočeském Ralsku. Na Moravě pak VLS spravují vojenský újezd Libavá na Olomoucku a VÚ Březina na Drahanské vrchovině na Vyškovsku.

Podle TZ VLS 

Líbil se vám článek?
(1 hlas)