Vytisknout stránku

Bavorské lesy zahájily třetí inventarizaci lesa

V Bavorsku byly zahájeny přípravné práce, jejichž výsledky se stanou podkladem pro třetí inventarizaci spolkových lesů. V současné době provádí více než 22 pracovníků měření v terénu.

Pomocí dalekohledů, přenosných počítačů, měřících a navigačních přístrojů kontrolují na 154 zkusných plochách stav listů a jehlic na 3700 stromech. Vedle toho jsou shromažďována data, týkající se skladby dřevin, stáří, zásoby dříví, přírůstu a škod v porostech. zejména škod způsobených houbami, vichřicemi, kroupami, srážkovým deficitem. Údaje mají být podkladem také pro zjištění stavu chráněných oblastí, zásoby disponibilního užitkového dříví, dodržování proncipů trvalé udržitelnosti lesního hospodaření.

Šetření v terénu budou podle údajů spolkového ministra Helmuta Brunnera prováděna do začátku srpna, Shromážděná data vyhodnotí Bavorský zemský ústav pro les a lesní hospodářství ve Freisingu, který také inventarizaci organizuje. Koncem roku budou výsledky prezentovány v detailní zprávě o stavu lesa a zveřejněny na internetu.

podle www.baysf.de, 21. 4., Hana Nováková

Líbil se vám článek?
(0 hlasů)