Vytisknout stránku

Odešel Vlastislav Jančařík – dlouholetý předseda redakční rady Lesnické práce

Ing. Vlastislav Jančařík, CSc. - významný český lesnický fytopatolog a dlouholetý předseda redakční rady Lesnické práce je svou celoživotní činností na úseku výzkumu i poradenské a publikační činnosti v oboru lesnické fytopatologie dobře znám a vnímán ve vědeckých kruzích i u široké lesnické veřejnosti.

jancarikJeho hluboké znalosti a široký záběr společně s jeho povahovými rysy ho již v minulosti předurčovaly k týmové práci i mimo problematiku ochrany lesa.

Životní elán V. Jančaříka je možné dokumentovat množstvím jeho aktivit. Vedle dlouhodobého a velmi přínosného členství v redakční radě Lesnické práce se aktivně podílel na činnosti České lesnické společnosti, kde se angažoval zejména při přípravě pravidelných klubových podvečerů a setkání lesníků tří generací. Spolupracoval též s Odborem lesního hospodářství České akademie zemědělských věd. Velmi rozsáhlá byla jeho přednášková a publikační činnost v rámci Lesní ochranné služby, kde se zaměřoval zejména na problematiku houbových patogenů, včetně karanténních, a to od jejich diagnostiky až po možnosti obranných opatření.

Vlastislav Jančařík, CSc., zesnul po krátké nemoci v úterý 1. března 2011 ve věku nedožitých 84 let.

Čest jeho památce.

Redakce Lesnické práce

Vzpomenout na Vlastislava Jančaříka můžete i prostřednictvím rozhovoru Veroniky Lukášové, který si můžete stáhnout zde.

Líbil se vám článek?
(0 hlasů)