Vytisknout stránku

V čele Ministerstva zemědělství a rozvoje venkova na Slovensku bude poprvé lesník

V sobotu 21. března prezidentka Slovenské republiky Zuzana Čaputová jmenuje novou Vládu Slovenské republiky. Ministrem zemědělství a rozvoje venkova se stane poprvé lesník, Ing. Ján Mičovský, CSc., 65letý absolvent Lesnické fakulty ve Zvoleně, který získal vědecký titul na Lesnické fakultě v Brně.

Ján Mičovský kandidoval v parlamentních volbách za hnutí Obyčejní lidé a nezávislé osobnosti (OLaNO) Igora Matoviče. Strana ho představuje jako neúnavného bojovníka proti korupci či průkopníka přírodě blízkého hospodaření v lesích.

Ján Mičovský v roce 2009 inicioval ve státním podniku LESY SR události, které se později vžily pod názvem Něžná zelená. S kolegy poukázal na nehospodárné nakládání s majetkem státu, za což byl později oceněn titulem Bílá vrána (více viz LP 8/2009).

V kampani před aktuálními volbami uvedl, že si do parlamentního batohu kromě jiného naloží ochranu občanů, kteří při setkání s korupcí nemlčí, osobní hmotnou zodpovědnost představitelů státní moci, spolupráci lesníků a ochranářů při zachovaní hodnot lesů, ekofond na podporu výběrného hospodaření v lesích, kariérní postup, založený na morálce a odbornosti, zákon o státním podniku LESY SR, který zastaví korupci, a úhradu lesních ekoslužeb.

Podle lesmedium.sk a www.dnes24.sk, red.

Líbil se vám článek?
(0 hlasů)