Vytisknout stránku

LČR přidávají dvě lokality na Den za obnovu lesa

Zájem o celostátní Den za obnovu lesa je tak velký, že Lesy ČR uspořádají akci na čtrnácti místech místo plánovaných dvanácti. Dvě nové lokality jsou nedaleko Českých Budějovic a Pardubic.

Zájem, který jsme vyvolali, je obrovský a opravdu nás těší," říká Josef Vojáček, generální ředitel Lesů ČR. K účasti se spontánně hlásí jednotlivci, ale i velké skupiny. Známé osobnosti i skauti, turisté, senioři nebo orientační běžci. Také dakarští závodníci, lékaři a sestřičky z nemocnic. „Zdá se, že to bude skutečně den, který nás spojí, jak uvádíme v podtitulu akce," pokračuje Vojáček.

Čtěte také: Kampaní "Den za obnovu lesa" chtějí Lesy ČR propojit lesníky a veřejnost

S rostoucím zájmem veřejnosti se zapojuje také stále více zaměstnanců podniku. Už dnes působí v organizačním týmu osm set lesníků a asi dvě stě studentů lesnických škol. Akci nepořádá žádná agentura ani pořadatelská firma, ale Lesy České republiky. „Prioritou podniku je obnova lesa a krajiny. To je také důvod, proč tuto rozsahem ojedinělou akci pořádáme sami vlastními silami, jen se zapojením tradičních partnerů podniku, tedy olympioniků, skautů, Českého svazu ochránců přírody a mnoha dalších," uvádí Martin Zajíček, vedoucí Odboru vnějších vztahů Lesů ČR a dodává: „Chtěl bych proto požádat veřejnost o shovívavost. Nejsme v pořádání podobných akcí profesionálové, ale děláme, co je v našich silách, abychom lidem během jednoho dne po celé republice ukázali les, který už dnes sázíme a v příštích letech budeme sázet v ještě větším rozsahu. Les pro 22. století".

Více o akci najdete zde.

Podle TZ Lesů ČR, red.

Líbil se vám článek?
(0 hlasů)