Vytisknout stránku

ALDP přijala nové členy do lesnické sekce

Členy Asociace lesnických a dřevozpracujících podniků (ALDP) se staly další dvě lesnické firmy. Valná hromada dne 19. června 2014 schválila členství společností Jihozápadní dřevařská, a.s., a LDF Rožnov, a.s. ALDP tímto přivítala do svých řad další silné zástupce lesnického odvětví.
Asociace lesnických a dřevozpracujících podniků aktuálně sdružuje již osm významných lesnických společností a sedm velkých dřevozpracujících podniků.

„Jsem velmi rád, že se řady členů ALDP postupně rozšiřují. Věřím, že je to důkaz správného směřování asociace a zájmu firem o konstruktivním jednání, kultivaci prostředí a stabilizaci lesnicko-dřevařského sektoru,“ uvedl předseda ALDP Ivo Klimša.

Valná hromada ALDP dala také souhlas k podání žádosti o členství v Lesnicko-dřevařské komoře ČR, která byla založena v prosinci 2013 jako zájmové společenství Agrární komory ČR. Tomuto rozhodnutí předcházela řada jednání, z nichž vyplynulo, že by členství v této komoře mělo přinést ALDP a jejím členům zajímavý prostor pro komunikaci a uplatňování jejich názorů a návrhů.

Samotné valné hromadě předcházela schůze předsednictva ALDP, na kterou byli pozváni zástupci nového managementu Lesů ČR. Jednání se zúčastnili generální ředitel Lesů ČR D. Szórád, výrobně-technický ředitel V. Lidický a obchodní ředitel R. Srba. Ústředním tématem byla diskuze nad novými principy lesnické zakázky Lesů ČR pro období 2015+, včetně nového modelu valorizace cen dříví (indexace). Přítomní se dohodli, že k provozním záležitostem (např. k aukcím nastojato) se budou dle potřeby vytvářet společné pracovní skupiny.

Předsednictvo ALDP poděkovalo generálnímu řediteli D. Szórádovi za konstruktivní přístup současného vedení Lesů ČR v dosavadních jednáních.

Podle TZ ALDP, red.
Líbil se vám článek?
(1 hlas)