Vytisknout stránku

Společnost Andreas STIHL je již 25 let na českém trhu

Firma Andreas STIHL v letošním roce oslaví 25 let existence na českém trhu a v tomto jubilejním roce přichystala několik zásadních novinek. Od ledna letošního roku vede STIHL v České republice nový jednatel – Jiří Rumplík. Společnost s důrazem na tradiční „kamennou" síť vysoce kvalifikovaných autorizovaných partnerů se ve spolupráci s nimi nově chystá vstoupit i do on-line prodeje. Již v dubnu se rozběhne také projekt v oblasti vzdělávání, ve kterém je STIHL strategickým partnerem státního podniku Lesy ČR. Kromě těchto novinek plánuje společnost náležitou péči věnovat i rozvoji stávající dealerské sítě kamenných obchodů stejně jako dlouholetým aktivitám spojeným s dřevorubeckým sportem STIHL® TIMBERSPORTS® SERIES.

Na začátku roku 2018 nastoupil na pozici jednatele společnosti Andreas STIHL v České republice Jiří Rumplík. Nahradil tak dosavadního ředitele Tomáše Karlíka, působícího v této pozici více než dvacet let, který úspěšně završil svoji pracovní kariéru. Jiří Rumplík do společnosti STIHL přišel z předešlého působení ve společnosti GESIPA CZ s.r.o., kde pracoval 12 let rovněž na postu jednatele. „Mezi naše hlavní vize pro nejbližší budoucnost patří průběžné rozšiřování sortimentu pro tuzemský trh a snaha o další zkvalitnění péče o přibývající počet zákazníků. To před nás aktuálně staví požadavky na další rozvoj stávající dealerské sítě. Její rozšíření o on-line nabídku bude naším hlavním cílem pro nejbližší budoucnost," říká Jiří Rumplík, jednatel společnosti Andreas STIHL.

Jiří Rumplík. Foto: STIHL spol. s.r.o.

Firma STIHL v letošním roce zahájila exkluzivní spolupráci se státním podnikem Lesy České republiky, s. p., a Lesním závodem Konopiště v oblasti vzdělávání a prokazování kvality bezpečnosti práce s motorovou pilou. Již v dubnu se pracoviště Lesů ČR stane plnohodnotně akreditovaným k vydávání evropských certifikátů pro práci s motorovou pilou. Významnou součástí této certifikace je i osvojení bezpečných technik kácení stromů. Systém vzdělávání je garantován evropskou autoritou s názvem EFESC (European Forestry and Environmental Skills Council) se sídlem v Bruselu a Národní agenturou SRN, kterou reprezentuje nejsilnější organizace dohlížející na bezpečnost a kvalitu práce v lesnictví v Německu – KWF (Kuratorium fur Waldarbeit und Forsttechnik).

Pod hlavičkou EFESC jsou sdruženy lesnické vzdělávací organizace, organizace zodpovědné za bezpečnost práce, odbory, lesnické organizace, zaměstnavatelé v lesním hospodářství, výrobci lesnické techniky, a to ze 14 evropských zemí.

Všichni absolventi výuky na ČLA v Trutnově budou během kurzu pracovat vždy s kompletní nejmodernější výbavou značky STIHL a svou kvalifikaci budou prokazovat v rámci zkoušek Lesů ČR.

Největší dřevorubecká soutěž světa STIHL® TIMBERSPORTS® SERIES se koná v ČR již od roku 2004. V letošním roce je plánováno sedm kvalifikačních závodů a následné mistrovství ČR.

V České republice je STIHL® TIMBERSPORTS® sportovním kláním, do kterého se zapojuje velmi široká škála zájemců bez ohledu na věk, vzdělání či předešlou profesionální průpravu. Úspěšní v tomto oboru mohou být jak profesionálové s praxí v dřevorubecké práci, tak i lidé ze zcela odlišných oborů. Tréninkovým kempem, který musí absolvovat každý, kdo chce závodit, prošly již stovky zájemců a mnozí účastníci dosáhli vynikajících výsledků i na evropské úrovni. V těchto kempech jsou uchazeči vedeni evropskými a zámořskými trenéry, kteří předávají vědomosti a zkušenosti nově nastupující generaci, ale i závodníkům věnujícím se tomuto sportu již několik let. Při povrchním zhlédnutí závodu by se mohlo zdát, že jde o „hrubou sílu silných mužů", ale opak je pravdou. V tomto sportu se snoubí technika s použitím síly doprovázená notnou dávkou sebekontroly a psychické odolnosti. Ne nadarmo ti nejlepší tvrdí, že „se vítězí hlavou".

Více informací naleznete na www.stihl.cz

Podle TZ Andreas STIHL spol. s r.o. (20. 3. 2018), red.

 

 

Líbil se vám článek?
(0 hlasů)