Vytisknout stránku

Veletrh Elmia Wood pokračuje třetím dnem

Přes dosavadní nepřízeň počasí je veletrh Elmia Wood ve Švédsku v lesích jižně od Jönköpingu doslova atakován návštěvníky již od ranních hodin. Nejen tisíce návštěvníků, ale i bezpočet osobních aut a autobusů ze Švédska i zahraničí jsou toho důkazem. Není pochyb o tom, že plánovaných 50 000 návštěvníků projde branami lesního „výstaviště". Letos je veletrh větší a komplexnější než kdy předtím – prezentuje se na něm více než 550 vystavovatelů z pěti kontinentů. Téměř 200 z nich zde vystavuje poprvé.

Pro redakci Lesnická práce, která je již více než deset let oficiálním zástupcem veletrhu Elmia Wood do Českou republiku a Slovensko, je i letos velkým potěšením nejen přítomnost českých firem v roli přímých vystavovatelů, ale i vysoký počet návštěvnické veřejnosti z ČR a SR. K dnešnímu dni přijelo na Elmia Wood 300 českých a slovenských návštěvníků, další námi organizované autobusy jsou na cestě.

Historicky poprvé se veletrhu zúčastňuje společnost TATRA TRUCKS s nástavbou UMIKOV, naopak již poněkolikáté se zúčastňuje Strojírna Novotný, s.r.o. nebo společnost LESCUS Cetkovice.

Na řadě stánků, které mají dlouhodobě zastoupení v ČR, jsou přítomni česky mluvící zástupci - jmenovitě se jedná o značky John Deere, Komatsu, Ponsse, Rottne, Vimek, Logset, Igland.

A které novinky se představují? Z nepřeberného množství vybíráme vyvážečky John Deere série G, systém řízení jeřábu IBC nově i pro harvestory. Nové harvestory Rottne H8D, Komatsu 901 XC, Logset 12H Hybrid, Ponsse Ergo ActivFrame a další...

Veletrh Elmia Wood potrvá do soboty 10. 6. 2017. Další ročník se uskuteční opět za 4 roky ve dnech 2.–5. 6. 2021. Více informací na www.elmia.se/en/wood/

Bohatý program

Denní program veletrhu je nabitý a zahrnuje ukázky, soutěže, slavnostní předávání cen, akce a semináře. Mezi hlavní události patří Forwarder World Cup, Swedish Forwarder Championships a Swedish School Forwarder Championships.

Vystavovatelé a výrobky

Vystavovatelé pro návštěvníky připravili řadu předváděcích akcí. Mezi společnosti, které na Elmia Wood představí světové premiéry, patří Ponsse, Komatsu, John Deere, Rottne, Tigercat, Ecolog, Volvo a Liebherr. Předváděcí plochy jsou v tomto roce větší než kdy jindy a lze na nich vidět vše od testování nových strojů až po kácení.

Díky nové sekci Load & Transport se veletrh rozšířil o nové segmenty z oblasti logistiky a manipulace s dřevem. Dalšími novými sekcemi jsou Drone Zone a Hunting, zaměřujícími se na využít dronů v lese a na lov.

Fakta o Elmia Wood 2017

– největší světový lesnický veletrh co do plochy a počtu vystavovatelů
– švédský největší veletrh co do plochy
– 555 vystavovatelů z 28 zemí světa
– 36 % vystavovatelů pochází z jiné země než ze Švédska
– celkově 85 000 metrů čtverečních pevných stanovišť a 131 000 metrů čtverečních předváděcích ploch podél sedmi kilometrové lesní stezky
– výstaviště se rozkládá na 15 hektarech travnaté plochy a 250 hektarech lesní plochy
– na stáncích vystavovatelů pracuje více než 6 100 lidí
– 22hektarové parkoviště s kapacitou pro 9 000 vozidel, včetně 100 autobusů denně
– 22 prodejen potravin včetně čtyř nových restaurací s vlastním menu
– 200 akreditovaných médií
- na stáncích je zde vystaveno 143 lesnických strojů
- k dispozici je 20 tun potravin a 26 000 litru kávy, které budou podávány během veletrhu
- je postaven speciální stan pro semináře, který najednou pojme 100 účastníků
- v průběhu veletrhu tvoří organizační tým Elmia Wood 220 osob
- na cesty na předváděcích plochách bude použito 5 500 m3 štěpky
- 15–20 km elektrických kabelů je třeba k elektrifikacím stánků a předváděcích ploch

Více o veletrhu Elmia Wood a novinkách, které se na něm představí, se dočtete v červencové Lesnické práci.

Redakce

Líbil se vám článek?
(0 hlasů)