Vytisknout stránku

Začíná 12. ročník veletrhu DŘEVOSTAVBY

12. ročník veletrhu DŘEVOSTAVBY se bude konat souběžně s veletrhem MODERNÍ VYTÁPĚNÍ. Hlavními společnými tématy budou komfort bydlení a vytápění. Veletrhy se konají na Výstavišti Praha – Holešovice v termínu 2. – 5. 2. 2017.

Je rozumné používat pro stavby materiály, které patří mezi obnovitelné? Zajímají vás nízkoenergetické domy nebo budoucnost pasivních dřevostaveb po roce 2020? Myslíte, že dřevěná konstrukce nemůže být více než dvoupatrová? Že jsou dřevostavby ve srovnání se svými zděnými protějšky jen malé jednogenerační chaloupky?

Vícepodlažní budovy ze dřeva – donedávna sen, dnes už skutečnost. Na tento světový trend navazují i čeští architekti, inženýři a technici, kteří nezůstávají pozadu a na veletrhu předvedou výrazný „český příspěvek". Reálnou ukázkou vás přesvědčí, že doba velkých a vícepodlažních projektů ze dřeva je už skutečností a sami budete překvapeni myšlenkou, proč vlastně podobných staveb už není kolem nás mnohem více. Žádné překážky už v cestě nestojí. Vícepodlažní dřevostavby se stanou součástí i realitou letošního veletrhu DŘEVOSTAVBY 2017.

V Praze postaví nejvyšší dřevostavbu v Česku. Měří 12 metrů (aktualne.cz)

Soutěž na návrh nového sídla LČR vyhráli architekti Chybík a Krištof

Co všechno veletrh DŘEVOSTAVBY 2017 nabídne?

Novinky se představí v oborech: dřevostavby, konstrukce, materiály, Izolace, fasády, okna a dveře, střechy, podlahy, schodiště, stroje, nářadí, spojovací materiál, software, dětská hřiště či inteligentní domácnost. Hlavní doprovodný program s nejzajímavějšími té- maty proběhne opět v auditoriu ve střední hale. Kromě toho široká odborná veřejnost jistě uvítá pestré workshopy zaměřené na různá stavebně konstrukční řešení a použití maximálně funkčních nástrojů a nářadí, se kterými jde práce lépe od ruky. Jedním z vrcholů letošního veletrhu bude v tomto směru akce PROFESIONÁLOVÉ PROFESIONÁLŮM protínající celý průběh veletrhu. Smyslem tohoto workshopu ve velkém je předání zkušeností profesionálů pracujících v oboru dřevostaveb svým kolegům profesionálům, kteří o tento obor zajímají. Ti první znají „fígle", ti druzí mají chuť, obě skupiny pak spojuje znalost řemesla a profesionalita. Každý den bude připraveno mnoho témat, kde profesionálové předvedou ta nejlepší řešení. Zájemci tak mohou získat nejenom jakýsi řemeslný postgraduál, ale i spoustu cenných kontaktů.

Vystavovatelé

Síla veletrhu Dřevostavby 2017 tkví v zájmu desítek tuzemských a evropských vystavovatelů. Jmenujme alespoň Haas Fertigbau, RD Rýmařov, ALFAHAUS, ATRIUM, Fermacell, Rigips, Prodesi, Novatop, PALIS PLZEŇ, DOMY D.N.E.S., VARIO VILA, QUICKHAUS, MS HAUS, Holiday Pacific, HK DŘESTAV, Vesper Frames, Ekopanely, Serafin Campestrini, AU-MEX, Dřevostavby Biskup, Kronospan, Hans Hundeger, Cedar Home, VEXTA, Celet, OK PYRUS, TFH, Roubenky Střihavka, DREVODOM RAJEC, HPM TEC, DEK, KASPER CZ a mnoho dalších. Nebudou chybět ani nejvýznamnější dřevařské školy.


Umění dřeva

Výstava Umění dřeva představuje tento přírodní materiál v mnoha různých pojetích: uměleckém a designovém, řemeslném, historickém i mytologickém. Prohlédnout si zde můžete například umělecká díla, jako jsou obrazy, sochy či šperky, moderní nábytek, hudební nástroje, hračky a loutky nebo mnoho různých řemeslných výrobků. Osobně si také můžete vyzkoušet práci řezbářů. Nechte se okouzlit tradičním přírodním materiálem, má svou historii a kouzlo. Raritou mezi exponáty je kompletní sbírka všech dřevin v České republice od mistra řezbáře Jana Strejciuse. Nejnovější knihu Martina Patřičného „Velkou knihu o dřevě" představí autor a zároveň patron výstavy Umění dřeva osobně.

Další informace o veletrhu najdete v tiskové zprávě či na stránkách veletrhu.

Podle www.drevostavby.eu, red.

Líbil se vám článek?
(0 hlasů)