Vytisknout stránku

V opakovaných tendrech LČR na 3 jednotkách uspěly LDF Rožnov a Petra

Do tří opakovaných lesnických tendrů státního podniku Lesy České republiky se přihlásilo pět firem, nejlepší nabídky daly firmy LDF Rožnov a Petra. Odhadovaná hodnota tendrů je dohromady 587,5 milionu korun a vítězové by měli na soutěžených jednotkách začít těžit a zalesňovat od poloviny února. Kontrakty by měly trvat do konce roku 2021. 

Opakovaná soutěž se koná na jednotkách Město Albrechtice-sever, Město Albrechtice-jih a Město Albrechtice-Spálené. Jednotky byly součástí loňského třímiliardového lesnického tendru 2017+ a otevřené výběrové řízení soutěží se znovu konalo proto, že vítězná firma Petra na nich odmítla uzavřít smlouvu.

Do nové soutěže o jednotku Město Albrechtice-jih se přitom Petra opět přihlásila a její cenová nabídka má podle předběžných výsledků šanci na vítězství. Odmítnutí uzavřít smlouvu není podle Jouklové důvodem pro vyřazení firmy z nové soutěže. Kvůli neuzavření smluv firmě propadly složené jistiny v řádech milionů korun.

LČR: Tendr 2017+ skončil, smlouvy jsou podepsány

Firma LDF Rožnov podala nejlepší nabídky na zbývajících jednotkách Město Albrechtice-sever a Město Albrechtice-Spálené. Do soutěže se ještě přihlásily společnosti Uniles, Opavská lesní a KATR. Celkem všech pět firem podalo devět nabídek, přičemž na každou jednotku připadly tři nabídky. Podané nabídky budou nyní Lesy ČR hodnotit. Vítěze po splnění kvalifikačních kritérií určí nejlepší cena.

Z tendru 2017+ Lesy ČR podepsaly smlouvy na 45 jednotkách. Celkem se o zakázky podělilo 13 firem, nejvíce smluv získaly firmy Petra, Uniles a Progles. Firma Petra a s ní propojená společnost T.E.P. HOLZ podaly nejlepší cenovou nabídku na 15 jednotkách a po odstoupení ze tří jednotek uzavřely 12 kontraktů. Firma Uniles uspěla na deseti jednotkách a Progles na šesti. Tendr se týkal prací na 208.000 hektarech, tedy na zhruba šestině území LČR, a to v letech 2017 až 2021.

red.

Líbil se vám článek?
(0 hlasů)