Vytisknout stránku

Modernizaci papírny Mondi ve Štětí odsouhlasilo MŽP

Modernizaci papírny Mondi Štětí, která zdvojnásobí objem výroby, schválilo ministerstvo životního prostředí. Úřad vydal souhlasné stanovisko v procesu vyhodnocení vlivu stavby na životní prostředí (EIA).

Mluvčí firmy Michala Prošková pro ČTK řekla, že se tak záměr posouvá do územního řízení. Úpravy také mají snížit zápach a hlučnost papírny. Zápach trápí obyvatele Štětí a okolí, stěžují si na něj zejména v letních vedrech.

Modernizace bude podle zveřejněného záměru EcoFlex znamenat zvýšení výroby papíru na více než milion tun za rok, a to díky pořízení nového stroje a zvýšení kapacity na stávajícím zařízení. V současnosti se v Mondi vyrábí zhruba půl milionu tun papíru ročně.

Záměr počítá také se zvýšením výroby bělené i nebělené buničiny, výměnou kotle, pořízením nové vápenné pece a dalšími úpravami. Celou modernizaci musí ještě schválit představenstvo společnosti.

Souhlas ministerstva životního prostředí obsahuje řadu podmínek pro realizaci záměru v době přípravy a stavby i po zahájení provozu v modernizovaném areálu.

red.

Líbil se vám článek?
(0 hlasů)